• KUHADA hosting agencija: premium hosting serveri
×

Što je održavanje web stranice i Zašto je održavanje važno?

Što je održavanje web stranice i Zašto je održavanje važno?

Uložili ste mnogo novca i vremena u izradu web stranice . No web stranica nije nešto što može samostalno raditi. Potrebno je redovno održavanje, baš kao i vaš automobil. Dakle, što je održavanje weba? Zašto je to važno? Koliko to košta? Hajde da vidimo.

Što je održavanje web stranice? 

Jednostavno rečeno, održavanje weba je postupak provjere vaše web stranice kako bi se provjerilo da li radi dobro i ažuriranje kako bi se potaknuo rast prometa. Usluge održavanja web stranica imaju važnu ulogu u privlačenju, privlačenju i zadržavanju kupaca.

Zašto je održavanje web stranice važno? 

Vaša web stranica vjerojatno je prvo što potencijalni kupci traže – a istodobno traže relevantne podatke, vrijednost i profesionalnost. Tu dolazi važnost održavanja weba. Redovita ažuriranja s korisnim sadržajem pomoći će vašoj web stranici privući i zadržati korisnike uz zadržavanje dobrog ranga pretraživanja.

Nadalje, postoji mnogo drugih razloga za redovito održavanje vaše web stranice:

 • Poboljšava zadovoljstvo kupaca 

Razmišljajte sa stajališta kupca koji ulazi na vašu web stranicu. Ako je brzina učitavanja niska i posvuda postoje neispravne veze, bit ćete ljuti. No, ako se web stranica profesionalno održava s responzivnim web dizajnom i relevantnim sadržajem, osjećat ćete se sretno. Uostalom, pružanje pozitivnog korisničkog iskustva vaš je prioritet. Dobra web stranica zadivit će vaše posjetitelje i motivirati ih da koriste vaš proizvod ili uslugu. Štoviše, oni postaju promotori vašeg branda preporučajući ga svojim prijateljima i obitelji.

 • Poboljšava vaš SEO 

Google voli dobro optimizirane web stranice koje pružaju najrelevantnije informacije. No ako vaša web stranica ima loša preusmjeravanja, to može dovesti do lošeg rangiranja vaše tvrtke na tražilicama. Možete čak i poništiti indeksiranje ako Google indeksira vašu web stranicu i pronađe pogreške. Poticanje dobrog prometa glavna je funkcija vaše web stranice – stoga će vam redovito ažuriranje relevantnim sadržajem, vijestima, ključnim riječima itd. Pomoći da ostanete relevantni.

 • Povećava sigurnost 

Ništa nije važnije od sigurnosti vaše web stranice, pogotovo ako pohranjuje osjetljive podatke. Održavanje weba uključuje redovita ažuriranja softvera i sigurnosne zakrpe, što vašu web stranicu čini sigurnom i zaštićenom. Web stranica koja se tako dugo ne ažurira može privući hakere. Nadalje, dulje ignoriranje sigurnosnih pitanja može rezultirati zastojima ili čak potpunim poslovnim gubitkom.

Koji su zadaci uključeni u održavanje web stranica?

Kao što znamo, web stranica je vrlo slična vozilu – potrebno ju je redovito održavanje ili se s vremenom degradira.

Evo popisa glavnih zadataka održavanja weba koje morate raditi barem svaki mjesec:

1. Pregledajte Search Console 

Redovita provjera Google Search Console pomoći će vam da saznate o potencijalnim problemima prije nego što utječu na vaše mrežne marketinške aktivnosti. Alat će vas obavijestiti ako postoji problem koji sprječava tražilice da indeksiraju vaše stranice ili je vaša web stranica zaražena zlonamjernim softverom.

2. Provjerite ima li prekinutih veza

Neispravne veze mogu frustrirati posjetitelje – što će opet naštetiti vašim organskim potencijalnim klijentima. Također, ako roboti tražilice ne mogu pronaći veze do stranica, to će utjecati na vaš rang.

Evo nekoliko vjerojatnih razloga koji mogu uzrokovati neispravne veze:

 • Premjestili su stranicu, ali druge stranice i dalje vode do nje.
 • Veza koja upućuje na stranice koje više ne postoje.
 • Pravopisna greška na linku.
 • Brisanje dodatka koji ostavlja veze u vašem sadržaju.
 • Zamijenjena je slika s drugim nazivom datoteke.

3. Ažurirajte svoj CMS i dodatke

CMS (sustav za upravljanje sadržajem) trebali biste ažurirati mjesečno jer se nove ranjivosti mogu redovito identificirati. Hakeri mogu lako dobiti pristup neispravnim dodacima ili CMS -u. To možete učiniti jednostavno prijavljivanjem na administratorsku ploču.

4. Pregledajte Analytics

Pregled Analyticsa najbolji je način za mjerenje izvedbe vaše web stranice i otkrivanje potencijalnih problema. Analytics vam omogućuje da vidite trendove u prometu, stopu napuštanja početne stranice, mjerne podatke o angažmanu itd. To će vam pomoći da steknete pravi uvid u to koje se promjene trebaju odmah izvršiti i stvoriti sadržaj koji vaše klijente najviše zanima.

Kontrolni popis za vrhunsko održavanje web stranica 

Evo potpunog popisa aktivnosti održavanja weba koje biste trebali slijediti:

1. Kontrolni popis tjednog održavanja web stranica

 Provjerite ima li 404 pogrešaka i ako ih ima, ispravite ih.
 Objavite jedan ili više blogova za poboljšanje SEO prometa.
 Provjerite rade li svi obrasci ispravno.
 Pripremite post na blogu koji ćete podijeliti sa svojom mrežom.
 Provjerite ima li prekinutih veza.
 Ažurirajte osnovne dodatke i softver.

2. Kontrolni popis mjesečnog održavanja web stranica

 Pokrenite sigurnosne provjere.
 Testirajte brzinu učitavanja i riješite probleme što je prije moguće.
 Analizirajte glavne statistike.
 Osigurajte vidljivost lokalnog pretraživanja.
 Podesite sadržaj kako biste ga učinili relevantnim.
 Analizirajte svoj najpopularniji i najmanje popularan sadržaj .

3. Tromjesečni kontrolni popis za održavanje web stranica

 Provjerite ima li prostora za poboljšanje sadržaja
 Ažurirajte grafiku i slike .
 Ažurirajte meta opise i meta naslove .
 Upravljajte sigurnosnim kopijama svoje web stranice .
 Provjerite rade li skočni prozori, obrasci itd . Ispravno .
 Testirajte svoju web stranicu na najpopularnijim preglednicima i uređajima .
 Provjerite zapisnike produženja rada – poduzmite mjere ako su manji od 99,9%
 Provjerite je li vaša web stranica prilagođena mobilnim uređajima .

4. Kontrolni popis godišnjeg održavanja web stranica

 Razmislite o ažuriranju web dizajna .
 Ažurirajte datum autorskih prava u podnožju i druge reference.
 Obnovite nazive domena.
 Pregledajte točnost sadržaja.
 Ažurirajte svoje najbolje blogove

Zašto biste trebali platiti održavanje web stranice? 

Uvidjeli ste važnost održavanja weba i kako je to kritični faktor za zdravlje vaše web stranice.

Evo još razloga zašto biste trebali potrošiti svoj novac na održavanje weba.

1. Budite u toku 

Prateći najnovije ažuriranje vaša web stranica postaje relevantna i zdrava. Ažuriranje vaše web stranice pomaže joj besprijekornom radu na različitim uređajima jer se novi gadgeti pokreću gotovo svaki dan. Nadalje, ako vaša web stranica nije ažurirana, možda gubite korisnike i možete pozvati na hakerske napade.

2. Usredotočite se na svoju osnovnu djelatnost 

Održavanje web stranice doista oduzima mnogo vremena. Dugoročno voditi računa o svemu nije praktično jer se nećete moći usredotočiti na svoju osnovnu djelatnost. Unajmljivanje profesionalne usluge održavanja weba pomoći će vam da provedete više vremena u izgradnji novih poslovnih strategija. Zadaće možete prepustiti stručnjacima i raditi na nečemu što će povećati vaše poslovanje.

3. Zaštitite vrijednost svoje robne marke

Nitko ne voli web stranicu s lošom izvedbom. Nije velika stvar ako vaša web stranica ne odgovori u jednom slučaju – zastoji se događaju na svakoj web stranici. No, ako se kupci više puta suoče s problemima, izgubit će poštovanje prema vašoj marki. Nepouzdana web stranica simbolizira nepouzdan brand i izgubit ćete svoje najvjernije kupce. Redovito vodite brigu o svojoj web stranici, pobrinite se da ispuni očekivanja vaših kupaca i budite na vrhu igre.

Čimbenici koji utječu na troškove održavanja web stranica 2021

Općenito, redovno održavanje web stranice bitno je za povećanje prometa i zadržavanje korisnika. Sada istražimo čimbenike koji utječu na troškove održavanja weba 2021. Prema WebFX -u, tvrtke ulažu 175 kn – 17.250 kn mjesečno u održavanje web stranica.

Prije nego odaberete plan održavanja weba, zabilježite svoje zahtjeve i zatražite ponude od različitih davatelja usluga. Pogledajte procijenjene mjesečne troškove održavanja u UAE za različite vrste web stranica.

Vrsta web stranice Mjesečni predviđeni troškovi održavanja
Osobna web stranica 75kn – 200 kn
Web stranica za male tvrtke 215 kn – 700 kn
Korporativna web stranica 1300 kn – 20.000 kn
Poslovna web stranica po mjeri 2000 kn – 27.000 kn
Web stranica za e -trgovinu 8600 kn – 17.500 kn

Kako pronaći dobre usluge održavanja weba? 

Do sada znate koliko su složeni zadaci održavanja weba i kako su iznimno važni za vaše poslovanje. Međutim, odabrati pravu uslugu održavanja weba nije lako. Evo nekoliko točaka na koje treba obratiti pažnju:

 • Upoznajte cijene 

Prije nego što odaberete uslugu održavanja weba, razumijte njihovu strukturu cijena jer se troškovi mogu jako razlikovati. Cijene se uglavnom određuju na temelju veličine vašeg poslovanja, složenosti vaše web stranice i drugih čimbenika poput značajki e-trgovine .

 • Upoznajte svoje zahtjeve 

Što se tiče planova održavanja, različite tvrtke pružaju različite usluge. Stoga je važno biti jasan o svojim zahtjevima. Uz pomoć stručnjaka napravite popis potrebnih usluga web održavanja i odaberite tvrtku koja ih nudi.

 • Odaberite uglednu tvrtku 

Nakon što ste u uži izbor uvrstili nekoliko tvrtki, istražite kako biste saznali više o njima. Možete provjeriti internetske recenzije, izjave klijenata, društvene medije itd. Kako biste odabrali najboljeg pružatelja usluga za svoje potrebe.

Zaključak 

Održavanje web stranice do sada vam možda nije bilo na prvom mjestu. Nadamo se da vam je ovaj blog pomogao da shvatite njegovu važnost i prednosti. Iako ove zadatke možete obaviti sami, unajmljivanje profesionalne tvrtke za održavanje web stranica uvijek je najbolja ideja.

KUHADA agencija ima iskustvo u pružanju vrhunskih usluga održavanja web stranica više od 10 godina. Pozovite nas sada i dopustite nam da se pobrinemo za vašu web stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.